Mandag 5 november

MANDAG 5. NOVEMBER

 

SARPOETICA TIL FROKOST

Sarpsborg hovedbibliotek

08.15 - 08.45 – Fri entré

 

Velkommen til en nærende og poetisk frokoststund på biblioteket. Hver morgen gjennom Litteraturuka leser utvalgte sarpinger dikt for deg, mens vi serverer frokost.

Vi har invitert kjente menn i Sarpsborg til å lese dikt. Noen leser dikt de selv har lyst til å dele, mens andre har fått hjelp av oss til å finne noe spennende. I dag møter du Harald Rønneberg og hans utvalgte dikt.

Foto: Freestock.org, Unsplash

 

 

 

SKRIVEKONKURRANSEN - www.skrivekonkurransen.com

Premieutdeling på Sarpsborg scene

12.00 - 13.30

 

Premieutdeling i forbindelse med årets skrivekonkurranse for byens 7. klassinger. Vi får denne dagen besøk av oversetteren av Roald Dahls bøker, Tor Edvin Dahl. Skrivekonkurransen er et samarbeid mellom Litteraturuka, Den kulturelle skolesekken, ORD-dagene, NRK Østfold, Sarpsborg Arbeiderblad, Roald Dahl-museet i Great Missenden og Sarpsborg kino.

Lukket arrangement.

 

 

 

LITTERÆR FESTAFTEN

Litterær jazzklubb med «skrivekaren» Edvard Hoem og

John Pål Inderberg Trio

Sarpsborg scene kl. 19.00

 

«Om han ikkje sit og skriv og leitar i arkviet, ruslar han mot flytoget iført slips og med trillekofferten på slep, på veg til Tromsø eller Steinkjer, Nesna eller Lillesand…

Han har noko å seia. Og mange vil lytta.» Skriv Eirik Ingebrigsten i Klassekampen.

 

Nå står Sarpsborg klar til å ta imot ham, «sjølvaste skrivekaren» Edvard Hoem. Det blir slåttekarar og prærieliv når årets Festspeldiktar fra De Litterære Festspill i Bergen, Edvard Hoem entrer scena i Sarpsborg. Hoem les utvalde stykke frå utvandrarbøkene; Slåttekar i himmelen, Bror din på prærien og Land ingen har sett. Og - Hoem feirar 50 år som forfattar neste år!

Samstundes som Hoem les, spelar John Pål Inderberg Trio. En trio som består av Håkon Mjåset Johansen, John Pål Inderberg og Trygve Waldemar Fiske.

 

Litterær festaften er et samarbeid mellom Litteraturuka Sarpsborg

og Leseselskapet Borg.

Kvelden er åpen for alle!

 

OBS! Elever er fra våre videregående skoler er hjertelig velkomne. Gratisbilletter ligger tilgjengelig på ticketco.no. Ta med Skolekort for fremvisning til arrangementet.

 

For medlemmer av Leseselskapet Borg kr. 100.-

For alle andreer prisen pr billett kr. 150.-

Billetter kan kjøpes på www.ticketco.no eller i døra.

 

LESESELSKAPET BORG

Leseselskapet Borg, stiftet i 1996, er en forening for leseglade damer. På våre medlemskvelder, ca 8 i året som avholdes på Inspiria, inviterer vi en eller flere forfattere til å fortelle om forfatterskapet sitt, og gjerne spesielt om siste utgitte bok. Etter foredraget er det enkel servering i cafeen, hvor du kan velge mellom en enkel matrett, et glass vin eller kake og kaffe. Alt dette får du for kr 100,- pr. kveld. Årskontingenten som sendes ut i januar, er pt. Kr 300,- pr. år, og melder du deg inn i løpet av 2018 betaler du halv kontingent. Høres dette interessant ut, ta kontakt med oss i styret, eller møt opp på en av våre medlemskvelder for en «prøvekveld»(OBS! gjelder ikke Litterær Festaften). Hjertelig velkommen. www.leseselskapetborg.no

Webansvarlig:Torill Stokkan

Copyright © All Rights Reserved

Litteraturuka Sarpsborg

Sarpsborg kommune