Tirsdag 6. november

TIRSDAG 6. NOVEMBER

 

SARPOETICA TIL FROKOST

Sarpsborg hovedbibliotek

08.15 - 08.45 – Fri entré

 

Velkommen til en nærende og poetisk frokoststund på biblioteket. Hver morgen gjennom Litteraturuka leser utvalgte sarpinger dikt for deg, mens vi serverer frokost.

Vi har invitert kjente menn i Sarpsborg til å lese dikt. Noen leser dikt de selv har lyst til å dele, mens andre har fått hjelp av oss til å finne noe spennende. I dag møter du

Dag Skottene og hans utvalgte dikt.

Foto: Freestock.org, Unsplash

 

 

 

LITTERÆR MUSIKKBRUNCH

Sarpsborg scene

12.00 -14.00

 

Velkommen til en lun og litt annerledes Musikkbrunch. Snø i partituret er en komposisjon skrevet for gitar og resitatør av Alf Ekholm over Stein Verstos diktsamling med samme navn.

Komposisjonene over Verstos dikt reiser både eksistensielle og hverdagslige spørsmål og refleksjoner rundt store og små fenomen. Stykket og komposisjonen er en reise gjennom religioner, men tar spesielt for seg den jødiske Kabbala-tradisjonen. Med skildringer av naturens og religionens krefter, beskrives tvilen og det ukjente.

Sammen med gitaristen Aslak Fiske Fjalestad møter vi resitatør Oskar Fiske Pettersen.

 

Billetter kr. 150.- Inkludert i billetten er det kaffe, rundstykker kake og frukt. Dette serveres ute i foajeen på Sarpsborg scene straks etter konserten. Dette er et tilbud fra Den kulturelle spaserstokken i Sarpsborg.

Billetter kjøpes på www.ticketco eller i døra ved ledig kapasitet.

 

 

 

ARBEIDEREN OG LITTERATUREN – Sarp Historica

Sarpsborg hovedbibliotek

19.00 – 20.00 – Fri entré

 

Møt historiker Trond Svandal. Han er til daglig ansatt ved IKA Østfold, og vil denne kvelden holde foredrag om arbeideren og litteraturen ut ifra gammelt arkivmateriale.

Obs! Gratisbillett hentes på ticketco.no

 

Under Litteraturuka vises også en utstilling av gamle «arbeiderfotografier» på Sarpsborg hovedbibliotek. Utstillingen er satt sammen av Kristin Johanne Bråthen Steinnes

 

 

 

LITTERÆR QUIZ MED AKKOMPAGNEMENT

Folkets Bar, Sarpsborg scene

19.00 - 21.00

 

Ta med deg laget ditt og bli med på til Litterær quiz! Perry Olsen fra Litteraturhuset i Fredrikstad er engasjert som quizmester.

Under kvelden møter du også Rockens poeter. Rocken er ikke bare arbeiderklassemusikk, men enkelte av rockens største poeter har vært arbeiderklassens talerør. Blant disse er Bob Dylan og Bruce Springsteen. Frederik Bjørnstad med band tolker låter med tekster relatert til arbeiderkår og revolusjon, daglige gleder og sorger - samt kjærlighet.

Gode litterære premier til de tre beste lagene!

Billetter á kr 50.- kan kjøpes på www.ticketco.no eller i døra ved ledig kapasitet.

 

Webansvarlig:Torill Stokkan

Copyright © All Rights Reserved

Litteraturuka Sarpsborg

Sarpsborg kommune