Torsdag 8. november

TORSDAG 8. NOVEMBER

 

 

 

SARPOETICA TIL FROKOST

Sarpsborg hovedbibliotek

08.15 - 08.45 – Fri entré

 

Velkommen til en nærende og poetisk frokoststund på biblioteket. Hver morgen gjennom Litteraturuka leser utvalgte sarpinger dikt for deg, mens vi serverer frokost.

Vi har invitert kjente menn i Sarpsborg til å lese dikt. Noen leser dikt de selv har lyst til å dele, mens andre har fått hjelp av oss til å finne noe spennende. I dag møter du Hasse Ekman og hans utvalgte dikt.

Foto: Freestock.org, Unsplash

 

WEGNERFOREDRAGET

Wegnerbrakka, Borgarsyssel museum

12.00 -14.00 – Fri entré - Salg av kaffe og noe å bite i

Arbeiderkvinnene i Østfold

 

Møt forfatteren bak boken Arbeiderkvinnene i Østfold, lokalpolitiker og pensjonist Grete Nygren Rognes. Boken ble utgitt i 2013, 100 år etter at alminnelig stemmerett for kvinner ble vedtatt. Den er et resultat av flere års innsamling av informasjon fra arbeiderkvinnenes gamle protokoller, beretninger, avisutklipp og intervjuer. Arbeiderkvinnenes kampsaker i tidsrommet 1900 - 1940 er viet størst oppmerksomhet.

Dråper av mitt blod

Etter en liten pause møter du debutant, kunstner og agronom Elise Embla Scheele fra Fredrikstad, nå bosatt i Finnmark. Hun slapp sin debutbok Dråper av mitt blod i år. Blod er lidenskap, røtter, liv og erfaringer. Alt dette finnes i diktsamlingen, hvor hvert dikt utgjør en dråpe. Bokas temaer spenner vidt og det trekkes en linje fra det personlige til det eksistensielle og fra krass samfunnskritikk til drømmesyn og mytiske visjoner.

 

 

LESE(R)OPPLEVELSE – SHARED READING

Sarpsborg kirke - i kaffekroken

13.30

 

«Folk glemmer at lesing alltid begynner med følelsene. Litteratur på sitt beste åpner opp et rom der en, for et øyeblikk, kan tenke over livet sitt. Et rom som kan være vanskelig å finne i vår travle og materialistiske verden.»

Philip Davis, en av grunnleggerne av organisasjonen «The Reader»

 

Denne dagen i Litteraturuka lager vi et «rom» hvor vi leser utvalgte tekster fra Bibelen sammen. Dette ledes av prost Kari Mangrud Alvsvåg og pågår ca. en time. Gruppen kan maksimalt bestå av åtte personer, men blir det flere som ønsker å være med – øker vi til to grupper. Bli med å lese høyt sammen!

Påmelding innen 1. november til Torill Stokkan, e-post: tist@sarpsborg.com

Shared Reading er et lesekonsept utviklet i Liverpool som vektlegger mulighetene for speiling av eget liv i litterære tekster. En gruppe mennesker ledes av en som har pasjon for litteratur, og som er genuint opptatt av menneskers mulighet for god mental helse. Gruppeleder har med seg tekster som gruppedeltagerne leser høyt for hverandre. Deltagerne deler umiddelbare assosiasjoner, følelser og tanker de får når de hører teksten lest.

 

 

 

FRA DIKT TIL DIKT - FRA HUS TIL HUS

Poesivandring med Teaterkameratene

Borgarsyssel museum

19.00 – 20.30

 

Oppmøte med ved inngangen til Olavs hall på Borgarsyssel museum. Herfra blir du med på vandring fra hus til hus, gjennom historikken og inn i arbeiderpoesien ved hjelp av museets formidlere og folket bak Teaterkameratene, Knut-Erik Rønne, Hilde Bateman, Rebekka Magnus og Ketil Ravneng.

 

OBS! Vi gjør oppmerksom på at dette arrangementet kan være vanskelig å være med på om du er avhenging av rullestol, da vi bruker hus på museet som er noe vanskelig tilgjegelig for dette. Vi beklager , men tar tanken med til etterrettning ved neste års programering.

 

OBS! Billetter á kr 50.- må kjøpes i forkant på www.ticketco.no. Begrenset antall plasser.

 

Webansvarlig:Torill Stokkan

Copyright © All Rights Reserved

Litteraturuka Sarpsborg

Sarpsborg kommune