Lørdag 9. november


Lørdag 9. november

DRAMALAMA - BANDITTER I BIBLIOTEKET

Kl. 13.00 – Sarpsborg hovedbibliotek

Gratisbilletter på http://sarpsborg.ticketco.no

 

Bandittene Dirk og Dulte har fått sitt aller første skurkeoppdrag, de skal rane en bank. Men etter en feiltakelse ender de opp i Sarpsborg bibliotek!

Bandittene i biblioteket er en musikal og et nytt teaterkonsept fra teaterkompagniet Dramalama. Forestillingen varer i 30 minutter og passer for barn mellom 4 og 8 år.

THORE HANSEN – ET FORFATTERMØTE

Kl. 15.00 – Sarpsborg hovedbibliotek

Gratisbilletter på http://sarpsborg.ticketco.no

 

Thore Hansen debuterte med novellesamlingen «Grimaser» i 1975. Siden den gang har han gitt ut en lang rekke bøker for både barn og voksne. Han har levert bøker i nær alle sjangre. Thore Hansen er også en av Norges fremste illustratører. Thore Hansen fikk Sarpsborgprisen i 1984, og er nylig æret med ett staselig Ruffen-rom i Litteraturhuset i Fredrikstad. Du møter Thore Hansen i samtale med bibliotekar fra Fredrikstad bibliotek, Kirsti Knutsen.

HØSTRISS MED KLANG AV OLDTID

Kl. 18.00 – Tune kirke

Billetter á kr 200.- kan kjøpes i døren. Vipps, kontant eller kort.

For medlemmer av nyMusikk er billettprisen kr. 100,-

 

I samarbeid med nyMusikk Østfold, Norsk Kulturråd, Sarpsborg kommune, Østfold Fylkeskommune og Litteraturuka Sarpsborg har vi den ære å ønske Klang av Oldtid tilbake til Sarpsborg. Under by- jubileet i 2016 bestilte Litteraturuka Sarpsborg et verk av komponist Anniken Paulsen. Verket skulle inspireres av Tunesteinen, en runestein i rødlig granitt med den lengste bevarte innskriften i eldre runer (rundt 300-tallet). I 1627 stod steinen i kirkegårdsmuren ved Tune kirke. Nå står den på Historisk museum i Oslo.


Denne kvelden får vi et gjenhør av Tunesteinen. Men kvelden byr også på andre musikalske reiser sammen med det fantastiske ensemblet Klang av Oldtid. Klang av Oldtid byr på nyskapende musikk satt i perspektiv med oldtiden. Med sine bronselurer, sin neverlur, bukkehorn, sang og slagverk hensetter Klang av Oldtid oss tilbake til tiden da Tunesteinen ble til.