Nyheter

NYHETER rundt og om Litteraturuka Sarpsborg

 

 

Tunesteinen ruller videre!

 

Til åpningen Litteraturuka Sarpsborg under 1000 års-jubileet i 2016, ble det bestilt et verk av komponist Anniken Paulsen. Ideen kom fra Torill Stokkan, som ønsket å sette fokus på denne unike steinen fra Tune i Sarpsborg, også musisk, under Litteraturuka 2016.

Verket skulle hete «Tunesteinen». Litteraturuka og komponist Anniken Paulsen fikk kr. 100.000.- i støtte av Norsk kulturråd til komposisjonen.

 

7. november 2016, under åpningen av Litteraturuka Sarpsborg, ble «Tunesteinen» urfremført på Sarpsborg scene av gruppen Klang av Oldtid. Verket er skrevet for noe så sjeldent som bukkehorn, sang, bronselurer, trommer og andre «oldtidsinstrumenter. Les mer om Klang av Oldtid her.

 

Nå ruller «Tunesteinen» videre. Denne helgen møttes Klang av Oldtid for oppta.k av verket i Stavanger. Komponist Anniken Paulsen, født på Greåker, var tilstede.

 

Musikkverket blir en del av gruppas nye CD – som skal bære navnet «Tunesteinen».

Klang av Oldtid skal også ha konserter både på Lista og i Lofoten denne sommeren, hvor «Tunesteinen» blir en del av repertoaret.

Hvor CD´en lanseres er ennå ikke bestemt. Kanskje Sarpsborg burde være stedet for dette?

 

Cd´en utgis med støtte fra Fond for utøvende kunstnere.

 

 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Det Europeiske året for kulturarv 2018.

 

Litteraturuka har i 2018 fått lov til å ligge under logoen til Det Europeiske året for kulturarv 2018.

Det er vi svært takknemlig for. Vi har i år valgt et tema og samarbeidspartnere som gjør at vi går under denne. Dette blir spennende!

 

Webansvarlig:Torill Stokkan

Copyright © All Rights Reserved

Litteraturuka Sarpsborg

Sarpsborg kommune