FREDAG 10. NOVEMBER

LITTERATURUKA SARPSBORG 2017

2. - 11. NOVEMBER

FREDAG 10. NOVEMBER

VERDEN OG LITTERATUREN PÅ VERDENSROMMET

FRA KL. 13.30

(PÅ SARPSBORG KULTURSKOLE I ST. MARIE GATE)

_______________________________________________________

ET MØTE MED FORFATTEREN EDIN KADRIBEGOVIC

KL. 13.30

ÅPENT ARRANGEMENT. FRI ENTRÉ. Verdensrommet

____________________________________________________

Ti år gammel drar Edin fra hjembyen i Bosnia-Hercegovina sammen med sin mor, først til Kroatia, deretter til Norge. Edins mor klarer å overbevise ham om at de skal på ferie, men ferien varer altfor lenge. Han skjønner etter hvert at de ikke skal hjem.

 

Da Edin ankommer Norge, vet han ingen ting om landet han kommer til. Han opplever Norge som folketomt og håper han ikke må være her lenge. Konsekvensene av krigen blir stadig klarere for ham. Livet er endret for alltid. Han prøver å forstå den blodige konflikten. Men han prøver også å fortrenge den.

 

Boken «Jeg var et barn, det var krig» er en selvbiografisk fortelling om det å dra fra en krig, men likevel alltid bære den med seg.

KONSERTEN THE ART OF IMPROVISASJON

KL. 14.30

ÅPENT ARRANGEMENT. FRI ENTRÉ. Verdensrommet

____________________________________________________

En konsert med Arman Sigarchi på Barbat og Kaveh Mahmudiyan

på Tombak.

 

Kaveh Mahmudiyan er en norsk-iransk perkusjonist, født i 1983, med tombak som hovedinstrument. Han har samarbeidet og spilt med mange toneangivende musikere, komponister og vokalister nasjonalt og internasjonalt. Kaveh har opptrådt på flere prestisjefulle og internasjonalt respekterte festivaler, så vel som konsertermed den verdenskjente iranske tradisjonelle musiker Hamid Motebassem og norske jazzartister som Bugge Wesseltoft.

 

Arman Sigarchi ble født i 1984 i Rasht, Iran. Hans første lærer var hans far, en kjent musiker i Teheran og nord for Iran. Arman studerte Oud, Setar, Tar og Tombak. Han har jobbet med mange iranske musikere og har spilt på mange internasjonale festivaler, som Du Monde Arabe, The Gaude Mater, The Guitar Festival, The Glatt & Verkehrt og Morgenland.

I 2009 flyttet han til Tyskland og begynte å undervise i musikk og å holde workshops i Köln.

Webansvarlig:Torill Stokkan

Copyright © All Rights Reserved

Litteraturuka Sarpsborg

Sarpsborg kommune