LØRDAG 11. NOVEMBER på Norsksenteret

LITTERATURUKA SARPSBORG 2017

PÅ NORSKSENTERET

Lørdag 11. november

__________________________________________________

LØRDAG 11. NOVEMBER

LITTERATURUKA PÅ NORSKSENTERET - ÅPEN DAG!

ÅPENT FRA KL. 10.30-19.00. FRI ENTRÉ.

____________________________________________________

Norsksenteret har deltakere fra 47 ulike nasjoner. Vi åpner dørene og tilbyr mange spennende opplevelser for små og store denne dagen.

 

Det blir presentasjon av litteratur på mange ulike språk. Deltakerne på Norsksenteret har f.eks. i forkant av Litteraturuka, hatt en temauke hvor en av oppgavene har vært å skrive et eget dikt, og finne et bilde eller illustrasjon som passer til. Noen av deltakerne vil lese opp diktet sitt. Det vil også bli en utstilling.

 

OBS! Salg av spennende og smaksrik mat i kantina.

FLERSPRÅKLIGE FORTELLINGER FOR BARN 5 – 12 ÅR.

KL. 11.00 - 13.00 - FRI ENTRÈ.

____________________________________________________

Her vil vi være med på et spennende og nytt felt innenfor fortellerkunsten – Flerspråklige fortellinger. Publikum vil få forestillinger både på norsk og sitt eget morsmål.

 

Dette har vært et samarbeid mellom Fortellerhuset og Bydel Stovner,

Deichmanske bibliotek og NAFO fra Høgskolen i Oslo.

 

Denne dagen vil vi få tospråklige fortellinger på språkene:

somalisk – norsk og kurdisk – norsk.

 

I tillegg tilbyr vi lesestund med aktiviteter og underholdning for barna på språk som thai, litauisk, tagalog og polsk.

ET MØTE MED FORFATTER VERÓNICA SALINAS

KL. 14.00 - 15.00 - I KANTINA - FRI ENTRÈ.

____________________________________________________

Verónica Salinas er født i 1977 i Buenos Aires i Argentina, hun er en norsk forfatter, forteller, dramatiker og skuespiller med argentinsk bakgrunn.

 

Veronica Salinas har skrevet flere bøker, blant annet barnebøkene «Sulten» og «Reisen». I 2017 ble hun nominert til Kulturdepartementets barne- og ungdomslitteraturpris med romanen «OG».

 

Foto: Ram Gupta

SLAMPOESI - UNGDOM - SPKRBOX

KL. 16.00 - 17.00 - I KANTINA - FRI ENTRÉ.

____________________________________________________

SPKRBOX vil uken før litteraturuka besøke Kombinasjonsklassene med en workshop på Greåker videregående. De vil ta med seg elevene der på en reise i SPKRBOX-miljøet og å lage en forestilling som vil bli vist på scenen på Norsksenteret. SPKRBOX skal fremme urban scenekunst. SPKRBOX ønsker å være en døråpner, et mellomledd mellom gatekulturen og finkulturen. En møteplass. http://www.spkrbox.no

 

Evelyn Rasmussen Osazuwa er en norsk skuespiller og slampoet. Hun har jobbet frilans med teater, TV og slampoesi siden hun gikk ut fra Nordic Black Theatre Xpress i 2011. Evelyn arbeider også med ungdom og har undervist i skriving og tekstformidling på

bl. a Tekst Lab Artxchange, Redd Barna seminar samt diverse ungdomsskoler rundt om i Norge. I 2017 vant hun verdensmesterskapet «GrandSlam» i Paris og er regjerende verdensmester i slampoesi.

 

Du møter også Marius Abrahamsen. Han er fotograf, filmmaker og slampoet. Helt potet etter å ha studert på nordisk institutt for scene og studio, har Marius jobbet frilans med foto og film siden 2011. Marius har holdt på med slam poesi siden ca 2014 og har på den tiden rukket å slæmme seg til finalen av norske talenter, flere oslomesterskap, og dobbel mester i lag-poesi i nabolandet Sverige.han har tidligere holdt workshops for den kulturelle skolesekken og rundt om på diverse festivaler i det ganske land.

FORFATTER DEMIAN VITANZA I SAMTALE MED AMER AYOUB

KL. 18.00 -19.00 - I KANTINA - FRI ENTRÈ

____________________________________________________

Møt Demian Vitanza (f. 1983), en spennende norsk forfatter og dramatiker fra Halden.

Demian debuterte i 2011 med den kritikerroste romanen ”Urak”, og har senere gitt ut romanen ”Sub rosa” (2014). Som dramatiker har han blant annet skrevet teaterstykket

”Londinium” (2012), et stykke som har blitt oversatt til både dansk, fransk og kinesisk.

 

For et par år siden holdt Demian Vitanza skrivekurs i høysikkerhetsfengselet i Halden. Der møtte han en returnert fremmedkriger som ønsket å fortelle om sitt liv. I mer enn ti måneder besøkte Demian fengselet ukentlig og snakket med den innsatte.

 

Dette møtet ble til romanen ”Dette livet eller det neste”. En høyaktuell og sjelden bekjennelseshistorie hvor norskpakistanske Tariq fra Halden forteller om sin oppvekst, radikalisering og tiden som fremmedkriger i Syria.

 

Demian Vitanza intervjues av Amer Ayoub. Amer er 32 år, kommer opprinnelig fra Syria, og har arabisk som morsmål. Han arbeider som tospråklig assistent på Norsksenteret.

Webansvarlig:Torill Stokkan

Copyright © All Rights Reserved

Litteraturuka Sarpsborg

Sarpsborg kommune