Sommerforedraget på Storedal

Sommerforedraget på Storedal

 

Hva er et verdig liv?

 

Fredag 27. juli, 2018 arrangerte Litteraturuka, i samarbeid med Olavsdagene og Stiftelsen Storedal kultursenter, «Sommerforedraget på Storedal». Et foredrag, som i år og årene fremover, vil fremme tankene og filosofien til gründeren av Storedal Kultursenter, Erling Stordahl.

 

«Jeg trodde en gang jeg var alene om å være annerledes. Vi er alle annerledes. Annerledes enn vi tror Vi vandrer alle i mørket. Noen fordi vi ikke ser med øynene, noen fordi vi ikke ser med tankene. De fleste av oss fordi vi ikke ser hverandre.»

Erling Stordahl

 

Til årets foredrag på Storedal inviterte vi to sterke forfatterstemmer. Thorvald Steen som gjennom romaner og kronikker har satt og setter fokus på både skam, vår forakt for svakhet, utenforskap og spørsmålet «hva er et verdig liv?".

Steens samtalepartner var Jon Gangdal som gjennom sine bøker også har berørt disse temaene.

Gangdal er nå engasjert til å skrive historien om Beitostølen Helsesportsenter og mannen som grunnla dette,Erling Stordahl.

 

Thorvald Steen debuterte i 1983, og har gjennom et rikt forfatterskap skrevet romaner, diktsamlinger, skuespill, noveller, barnebøker og essays. Han har markert seg som en av Norges mest internasjonalt orienterte forfattere, og er oversatt til 20 språk. I 2017 kom han ut med boken «Det hvite badehuset», en roman om skam, fortielse og omkostningene ved å være ærlig.

 

Jon Gangdal har de siste 20 årene skrevet en rekke dokumentarbøker og biografier, er to ganger dominert til Brageprisen. I 2009 for boken Christoffer-saken, «Jeg tenker nok du skjønner det sjøl», og i 2011 for boken Trond Bolle. «Alles helt, min mann». Han har også begått boken «Et større vi» sammen med Geir Lippestad, hvor tema som menneskeverd og utenforskap er sentrale.

 

Ubudne gjester

Arrangementet ble avsluttet med en konsert av Ole Paus i det vakre uteamfiet på Storedal.

 

Samtalen ble støttet av FRITT ORD.

 

Webansvarlig:Torill Stokkan

Copyright © All Rights Reserved

Litteraturuka Sarpsborg

Sarpsborg kommune