Tirsdag 5. november


Tirsdag 5. november

SARPOETICA 2019

Kl. 19.00 – Kulturhuset Gleng

Billetter á kr. 100.- kjøpes på www.ticketco.no eller i døra

 

Poesi er så mangt og lever ut sine ord i flere kanaler enn før. Denne kvelden har vi forsøkt å samle poeter av forskjellige slag, og dermed med forskjellige inngangs-porter til poesien. Vi møter dessuten KorLUREN som fremfører en del av sin flotte Børli-hyllest. I tillegg vil du få et musisk og poetisk gjenhør med komposisjonen Fugleflukt av Karsten Brustad.

 

Poesi på nett og i bok

Møt Instagrampoet Jon Espen Ajer Stenerød, haikudikter Fredman Lundgård,

Mari Oseland som debuterte med diktsamlingen «Oss» i fjor - og blogg-poet Stefan Andreas Sture. Det blir både samtaler og opplesninger.

 

Fugleflukt av Haukeland, Brustad og Sture

«Fugleflukt» er et verk av komponist Karsten Brustad fra Sarpsborg. Verket er skrevet i 2005 og tar utgangspunkt i skulpturen ”Fugleflukt” av Arnold Haukeland. Skulpturen er et internasjonalt berømt kunstverk og ble satt opp på initiativ av Sykehusets venner. Det ble skjenket av Haukeland til Sarpsborg kommune i 1972, og står plassert utenfor Helsehuset i Sarpsborg.


Komposisjonen «Fugleflukt» ble i 2005 skrevet for tre sarpsborgmusikere tilknyttet til Sarpsborg kulturskole, og de vil også fremføre verket denne gangen. Maria Dahl, fiolin, Gjermund Titlestad, gitar og Marianne Aarum, fløyte.  I forkant får vi høre Stefan Andreas Sture lese sitt eget dikt inspirert av samme kunstverk.

Foto av Fugleflukt: Jarl Morten Andersen

Maria Dahl

Marianne Aarum

Jon Espen Ajer Stenerød

Fredman Lundgård

Stefan Andreas Sture

Gjermund Titlestad

Fugleflukt av Arnold Haukeland