Mini-foredrag

 

 

MINI-FOREDRAG

BOKscena lørdag 8- oktober 2016

fri entré

 

 

 

VED BILDET «SPOR AV TID

12.00 - 12.30 «Spor av tid» Jane Hupe og Terje Sandvik forteller om kunstprosjektet «Spor av tid»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunstprosjektet Spor av tid handler om Sarpsborgs historie og består av en collage og en bok. Prosjektet er gitt kulturstøtte fra Østfold Fylkeskommune og Sarpsborg Kommune. Collagen av billedkunstner Jane Hupe henger i foajeen på Sarpsborg Scene. Boken Spor av tid er gitt til alle grunnskoler og videregående skoler i Sarpsborg. I tillegg er flere eksemplarer tilgjengelige på byens bibliotek. Kun 150 eksemplarer foreligger for salg. Boken utdyper detaljene i collagen, men den er også en selvstendig bok som gir et annerledes innblikk i deler av Sarpsborgs rike historie.

 

Boken er et samarbeidsprosjekt mellom Jane Hupe og Terje Sandvik. Jane står for idé, layout og de kunstfaglige tekstene i boken, mens Terje utdyper detaljene i collagen og setter de inn i en historisk ramme. Han har fulgt utviklingen av collagen med kamera fra begynnelse til slutt og har bidratt med både innspill og skrivekorrektur. Han er i all hovedsak bokens fotograf.

 

Med detaljer fra blant annet Borregaard, Hafslund Hovedgård, Sarpsfossen, sentrale bygninger, idrettsfolk, samt andre kjente kulturpersonligheter - som f.eks Arnardo, Robert Normann og Buss-Ola, vil de fleste Sarpinger gjenkjenne noe fra eget liv.

 

BOKSCENA I FOAJEEN

12.35 - 13.00 «Pensel & Penn- fra ide til bok». En samtale mellom Elisabeth Gyllensten og Hilde Sørlie som stod bak boken "Pensel & Penn".

 

13.05 - 13.30 «Sitt ikke inne når alt håp er ute». Forfatteren Dag Evjenth leser fra sitt rikholdige og underfundige forfatterskap.

 

13.35 - 14.00 «Inga fra Varteig». Solveig Rød fra Varteig historielag forteller om "Inga fra Varteig".

 

14.05 - 14.30 «Tulintoppgjengen og regnbuesteinens forbannelse.» Forfatter Kristin Engløkken Mainitz forteller om og leser fra sin nye barnebok.

 

14.35 - 15.00 Hvem og hva er "Skribentene"?

 

15.00 - 15.30 Vi leser «Historien» laget av - deg?( Se også under «Skribentene i Konferansesalen»).

 

FOLKETS BAR I 2. ETASJE

13.00 - 13.45 «Om ord, mestring og poesi». Lytt til Guro Skottene, hennes ord og poesi.

 

14.00 - 15.00 «Robert Normann – tusenkunstneren fra Sundløkka.» Et foredrag ved forfatter og musiker Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«SKRIBENTENE» I KONFERANSESALEN

Maleriene fra boken og utstillingen Pensel & Penn vises via projektor på veggen.

 

11.00 - 15.00 «Vi deler historie»: Vi lager en felles historie. Vi starter med en setning og publikum fortsetter og skriver en setning hver. «Historien» leses høyt kl. 15.00 på BokScena i Foajeen.

 

11.00 - 12.00 «Bli en Speed-forfatter»: Hva kan du forfatte på 10 minutter? Skrivehjelpen «Skribentene» er der og hjelper deg i gang.

 

13.00 - 14.00 «Med penn og papir»: Et gratis miniskrivekurs med veiledning fra Skribentene.

 

Webansvarlig:Torill Stokkan

Copyright © All Rights Reserved

Litteraturuka Sarpsborg

Sarpsborg kommune